Vi måste såklart recensera Falafel N.1

Härlig falafel Vi passerade ett ”kebabhak” på vägen till hotellet, ganska slutkörda efter att ha..

Read more

Vi måste såklart recensera Falafel N.1

Härlig falafel

Vi måste såklart recensera Falafel N.1Vi passerade ett ”kebabhak” på vägen till hotellet, ganska slutkörda efter att ha vandrat runt i Malmö en hel dag. Malmö med dess härliga Möllevången är verkligen ett semesterämne som nog passerats förbi, helt i onödan. Vi slank in på haket, Falafal N.1 och slogs av den familjära atmosfär som råder. Lugnt och skönt och riktigt, riktigt fräscht. Vi stod en bra stund och valde mellan de härliga rätterna på menyn, som innehåller en hel del aptitretande rätter. Vi valde en varsin falafelrulle och satte oss att vänta. Under tiden vi väntade satt vi och kollade in stället. Fin inredning och det såg riktigt rent och fräscht ut. Kompisen slank in på toan och när han kom ut kunde han berätta för mig, som är en aning känslig för offentliga toaletter, att det var rent och städat.

Maten!

Efter att vi har väntat (kanske ett uns lite för länge) så kommer den största falafelrulle jag sett in. Härliga falafelbollar gjorda på kikärtor, lök, persilja och kryddor. Jag tror att jag lyckas urskilja koriander. Frasiga falafelbollar med en lagom mjukhet inuti. Rullen serveras tillsammans med hummus, picklad lök och helt enormt krispig sallad. Med tanke på hur mycket mat det var på tallriken, till ett helt ok pris, var det nästan ursäktat med den aning långa väntetiden. Ett extra plus för att porslinet och glasen såg näst intill nya ut, även om vi förstår att det är stor omsättning på porslinet och att det diskas en hel del.

Personalen var aningen för familjära med varandra, kanske en aning för intresserad av sin egen mobiltelefon, vi fick lätt känslan av att mellan flödet av kunder så glömde de liksom bort de kunder som redan fanns på plats.

Falafal N. 1 ligger centralt i Malmö,i gott sällskap av nattklubbar, butiker. Det verkar vara en populär restaurang för det är ett relativt jämnt flöde på hungriga människor.

Om vi ska sätta betyg på detta ställe blir det nog en 3,5 från mig och en trea från polaren. Ett gott tips till personalen är att inte kolla mobiler ute i restaurangen. Det är härligt att personalen känner sig trygga på arbetsplatsen och att de kan skoja med varandra, precis som i en familj. Men det viktigaste är nog att de inte glömmer bort gästerna. Men, med tanke på storleken på falafeln och de ofelbart krispiga falafelbollarna och friska salladen, måste jag nog trots allt höja betyget till en fyra. Jo, fyra poäng av fem möjliga får Falafel N. 1.