Vi åkte till Annelund för att testa Falafel Baghdad

Men en av oss tycker att det finns ett annat ställe som kan mäta sig..

Read more

Vi åkte till Annelund för att testa Falafel Baghdad

Men en av oss tycker att det finns ett annat ställe som kan mäta sig med Möllans, och därför åkte vi ut till Annelund för att testa Falafel Baghdad som har gjort sig kända för att ha fina råvaror som irakiskt bröd och mangosås. Trots att stället ligger lite i utkanten är här alltid fullt med folk. Stället ser ut som ett klassiskt hamburgerställe och på håll kan man inte gissa att Malmös bästa falafel kanske finns just här. Falafel Baghdad utsågs trots allt till Malmös näst bästa falafel i Sydsvenskans test för något år sen.

Vi åkte till Annelund för att testa Falafel BaghdadMen är det verkligen falafeln man åker hit för? Vi upplever att kebaben i irakiskt bröd känns fräschare, falafeln är det inget fel på men heller inte så speciell så att man åker hit till Annelund för en magisk upplevelse. Portionerna är överlag gigantiska med ris, falafel och klassiska tillbehör.
Öppettiderna är heller inte lika generösa då man stänger kl 23 på kvällen. Här går det alltså inte att svänga förbi för den klassiska nattfalafeln efter en kväll på stan.

Meny

Menyn är klassisk med vanlig kebab och falafel med tillbehör som jalapeño, gurka, rödlök och tomat. Be att få extra mycket sås då mango och även vitlökssåsen definitivt höjer smakupplevelsen. Kan även vara värt att testa hummusfalafel med riktigt mycket hummus för pengarna. Falafel Baghdad är billigt eller ligger snarare i samma nivå som många andra falafelställen i Malmö. Inga dubbla Stockholmspriser här inte. Du får du en falafeltallrik för 55 kronor och lägger till en femkrona för en halloumitallrik med pommes. Både kebab och falafelrullarna ligger runt 30-40 kronor. Dyrast är en klassisk hamburgermeny som ändå inte ingår i det här testet.
Detta ställe passar dig som är rejält hungrig och kräver en stor måltid för att bli mätt. Då blir det riktigt prisvärt.

Värt en omväg?

Trevlig personal, alltid fullt med folk, rent och snyggt. Visst kan det irakiska färska brödet vara värt en omväg men vi tycker nog att vi testat en bättre falafel på andra ställen i Malmö. Det här är en klassisk snabbmatsrestaurang som visserligen kan sitt hantverk men som inte sticker ut så mycket som vi hade önskat. Men har vi vägarna förbi Annelund igen så svänger vi givetvis förbi! Det blir trots allt en svag fyra för Falafel Baghdad.

Betyg: ****