Jalla Jalla

Möllevången och nattklubb! Efter att ha vandrat runt en hel dag på Möllan (eller Möllevången..

Read more

Jalla Jalla

Möllevången och nattklubb!

Efter att ha vandrat runt en hel dag på Möllan (eller Möllevången som det egentligen heter), legat och lapat sol i Moriska parken, mitt i Malmö, är det dags för att fara hem och göra sig i ordning för kvällen. Vi drar ner till Möllan igen och drar på nattklubb, det finns en hel del att välja mellan. Det är ett himla drag här i Malmö på lördagskvällar och vi dansar så svetten lackar.

Plötsligt är klockan slagen och nattklubben stänger för den här gången. Glada, svettiga och nattahungriga drar vi ut på Bergsgatan i nattvimlet. Inne på nattklubben hade vi hört rykten om Jalla Jalla. En falafelrestaurang som det sägs bjuder på det lilla extra och som ligger precis granne med nattklubben vi just lämnat. Nyfikna (och hungriga) går vi dit. Wow! Vilket ställe!

Jalla! Jalla!

Jalla JallaFalafelrestaurangen ser i första anblicken ut som vilket kebabhak som helst. Men när vi kommer in så är det som att kliva in på en nattklubb. Musiken flödar från högtalare, människor dansar och alla är glada. Personalen ser verkligen ut att trivas, fast klockan är tre på natten. Det tjoas och skrattas. Kollar in menyn och det är helt otroligt vilket fint utbud de har. Och vilken vegetarisk meny!!! Jösses! Vi beställer en varsin falafel och när maten kommer tror vi inte våra ögon. Det är så mycket mat! Vi skulle nästan ha kunnat dela på en portion. Maten kom snabbt och den är så vällagad med många, färska råvaror. Inte var det dyrt heller. Personalen är supertrevliga och man förstår att har man en gång varit på Jalla Jalla så kommer man tillbaka.

Liksom de flesta besökare på Jalla Jalla så kommer vi härmed också bli återkommande gäster. Vi fick även veta att restaurangen har hemkörning, en liten blågul SMART-bil. De kör till och med utanför kommungränserna. Helt otroligt. Betyget blir en stark 4,5. Egentligen tycker jag att det är en fempoängare, men det kommer nog vid nästa besök, för det lär absolut bli ett nästa besök. Vi ”skyndar” oss på att komma till Möllan, Bergsgatan, nattklubbarna och Jalla Jalla igen.