Första Recensionen: Möllans falafel

Första steget i vår falafelbedömning blir att testa Möllans falafel, där ryktet säger att du..

Read more

Första Recensionen: Möllans falafel

Första steget i vår falafelbedömning blir att testa Möllans falafel, där ryktet säger att du kan få den bästa falafeln i hela Malmö. Runt Möllevången eller Möllan duggar falafelställena tätt och här är det egentligen bara att välja och vraka. Möllans falafel på Bergsgatan 14 går inte att missa med sin röda skylt på en annars ganska diskret gata. Du kan välja att sitta ner på stället eller ta med. Vid lunchtid kan det dock vara svårt att få sittplats, då de har cirka 5 bord. Öppettiderna är mycket generösa från 10 till 06 på morgonen.

Meny

Första Recensionen: Möllans falafelMöllans satsar inte bara på vegetariskt, falafeln går att få med helt veganska tillbehör, både halloumi och sås finns i vegansk tappning. Du kan även få falafeln som en hamburgertallrik med pommes, vilket är ett plus om man vill kunna äta med bestick utan att bli alltför kladdig.
Det är billigt på Möllans falafel, en falafelrulle XL får du för 30 kronor, men även originella vegan-kebab och vegan-kyckling kostar endast 40 kronor. Veganska såserna då, jo här finns allt från vitlökssås till mayo och rostad vitlök samt hummus, vilket visar på att Möllans är kreativa och inte bara kör på standardfalafel. Det finns till och med burgare med vegansk ost och vegansk chorizo som vi inte ska recensera här, men allt går att få som meny och du lägger till 15 kronor.

I det här hipstertäta området är det heller inte ovanligt med events i samarbete med skivbolagen som radar upp sig längs Bergsgatan, men även samarbetet med dreamhack i våras genererade en speciell dreamhack-meny.

Omdöme

Det här kan vara inte bara Möllans utan Sveriges bästa falafelställe. Den kreativa menyn med många vegetariska/veganska alternativ säger mycket, men inte bara det, alla ingredienser är färska, kryddiga och riktigt goda. Varierande och fräscha grönsaker, rejäla portioner och mycket prisvärt. Möllans falafel är värt en omväg, speciellt för veganer men även om du är på snabbesök i stan och bara vill testa ett enda bra falafelställe. Vi har hittills inte hört eller sett en enda negativ kommentar om det här snabbmatstället och vi är beredda att hålla med. Vi ger därför Möllans falafel högsta betyg eftersom man till och med kan gå hit klockan halv sex på morgonen och få en lysande falafeltallrik. Personalen är lika trevlig dygnet runt. Synd bara att de inte har öppet för frukost mellan 6-10!

Betyg: * * * * *