Ett besök på Badrans Super Falafel

Detta är vår tredje dag i Malmö på vår smått galna resa i falafelns fotspår…

Read more

Ett besök på Badrans Super Falafel

Ett besök på Badrans Super FalafelDetta är vår tredje dag i Malmö på vår smått galna resa i falafelns fotspår. Vegetarianernas favoritsnabbkäk spelar minst sagt huvudrollen i våra liv under dessa dagar. Det känns som att jag andas, tänker och sover falafel för tillfället. Jag är nästan en smula förvånad över att jag fortfarande längtar efter falafel efter att redan ha ätit ett tiotal och att den blotta anblicken av ytterligare en falafel inte ger mig kväljningar, såsom jag befarade till en början. För det hör ju inte till vanligheterna, ska sägas, att jag äter samma mat flera dagar i rad även om jag ofta är en latmask i köket och sällan orkar vara kreativ och lägga manken till.

Falafelns falafel – Badrans superfalafel

Efter att ha satt tänderna i åtskilliga falafelrullar vågar jag nästan påstå att jag och min bästa vän nu har blivit experter inom området. Enligt min mening ska själva falafeln vara krispig och välkryddad. Vitlökssåsen ska vara mjuk och smakrik och brödet ska vara tunt, ha en bra spänst och inte vara för geggigt eller mjöligt. Ingredienserna ska inte heller vara för många. Det räcker långt med några knapriga gurkbitar, lite färska tomater, isbergssallad och gärna lite rå lök. Den tveklöst bästa falafelrullen hittar man på Badrans superfalafel, som blev vårt absoluta favorithak under resan. Stället ser inte mycket ut för världen, mej oj vilken god falafel det görs där. Det är en liten gul kiosk som ligger nära kungsparken på Regementsgatan 20 där du kan sitta utomhus vid några bord som tillhör kiosken och sluka i dig de goda rullarna. För en ynka tjugolapp får du stans bästa falafel och kan sitta och slötitta på änderna som också håller till där, hoppandes på att en bit falafel ska falla ner under bordet. Eftersom det i första hand är ett avhämtningsställe erbjuds inga sittplatser inomhus, men tro inte att det hindrar folk från att komma hit. Var beredd på att stå i kö eftersom du inte är ensam om att veta att falafeln här håller hög klass. Stället råkar nämligen vara alla fattiga stundenters stamställe tack vare det låga priset och de oerhört aptitliga falafelrätterna. Utan att hesitera ger jag Badrans superfalafel 5/5 i betyg, och litar du inte på mig så kan du ta en kik på tripadvisor och se att jag inte är ensam om att recensera så högt.