Även Värnhem har bra Falafel

Hallå kära läsare Jag och min bästis och trogne vapendragare är ute på en liten..

Read more

Även Värnhem har bra Falafel

Hallå kära läsare

Även Värnhem har bra FalafelJag och min bästis och trogne vapendragare är ute på en liten turné i södra Sverige, närmare bestämt i Malmö för att vässa och tillfredsställa våra smaklökar. Likaväl som att åka till Toscana och köra en vinprovning, kan man väl åka till Malmö för att testa falafel? Så tänkte i varje fall vi. Sagt och gjort packade vi lite hafsigt varsin väska och installerade oss i min lilla pärla till bil med The Doors strömmande i högtalarna och bilade ner till Sveriges tredje största stad. Eftersom vi båda är vegetarianer (åtminstone försöker vi vara det även om jag ibland inte kan motstå en saftig entrecote om det bjuds) passar falafel oss som foten i sandalen och inte ens den värsta köttfascisten kan väl tacka nej till dessa friterade underbara små kikärtor med smarrig vitlökssås i pitabröd. Men bra kvalitet ska det va, så nu är det upp till Malmö att leverera!

Värnhems Falafel

Ett av våra favoritställen under denna spontana matresa var Värnhems falafel som ligger på Lundagatan i Malmö, en promenad på cirka 25 minuter från centralstationen om man kommer med tåg. Stället är litet och har en typisk gatukökskänsla över sig. Det känns fräscht eftersom man ser när kockarna arbetar och grönsakerna ser krispiga och välmående ut. Det är lite ont om sittplatser, men om vädret faller på och solen tittar fram kan man välja att beställa take away och knata ner till något grönområde i närområdet och äta där.

Helhetsomdöme Värnhem

Lokalen kanske inte är den mest gemytliga vilket bidrar till att helhetsintrycket dras ner en aning. Falafeln var dock väldigt krispig och god, och framför allt det varma pitabrödet som var helt nybakat när vi var där. Vitlökssåsen var precis som man vill att en vitlöksås ska vara. Krämig och mjuk och med en rund och len smak av vitlök och inte alltför pikant och nästan frän som ju ibland vitlökssås kan vara. Jag skulle definitivt rekommendera ett besök på Värnhems falafel om ni är i Malmö och om ni gillar falafel. Mitt slutbetyg av Värnhems falafel är 4/5. Nu ska vi bygga upp hungern för nästa stopp!